Една жена срещнала друга змия

Една жена срещнала друга змия

20.05.2011 16:48:51

Представа нямам откъде се е пръкнала модата на змийските дрехи и обувки.
 
Сигурно в ония времена, когато удивените англичани забелязали 1.Че в колонизираните от тях земи всичко е огромно, шарено и прекрасно – дори змиите!  И 2. Че завладените туземни хорица са изненадващо миролюбиви и приемат наглите завоеватели като гости.   После, когато господа англичаните се връщали по една или друга причина в Лондон, се фръцкали със змийските си пътъци и в клуба на лордовете контета разправяли надменно „Забележи, драги ми Арчибалд, какъв необикновено едър питон (крокодил) залових край бараките на слугите ми“.   И така.   Днес обаче едва ли са останали толкова крокодили и анаконди, че всички ние да си направим нови обувки от тях. Затова дизайнерите неуморно принтят змийска шарка по блузи, шалове, рокли и дори парфюмни опаковки!   Ак

Да не губим време – да се отървем от целулита преди лятото

Да не губим време – да се отървем от целулита преди лятото

20.05.2011 16:13:04

“Момичетата с дебели задници правят така, че светът се върти“ – пееха някога Куин. Според статистиката проблеми с целулита и наедряването в задните части имат над 80% от жените в света.
 
Или Куин са безкомпромисно прави, или „целулит“ е просто другата дума за „бедра“.   Обаче през лятото целулитът е само пречка пред тънките дрехи, така че давайте да се захващаме за работа и да не пилеем повече време.   Правилото е – два пъти дневно се прави масаж на проблемните зони с крем, в чийто съставки влизат кофеин, L-карнитин, екстракт от артишок, зелен чай или други компоненти, способстващи подобряването на лимфодренажа.   Ако купувате кремове за кожата си, гледайте да съдържат коензим Q 10. Дланите на ръцете, коленете и стъпалата също се нуждаят от подхранващи кремове – нищо че там няма целулит! Успокоявайте кожата с алое, витамин F, ленено или сое

Заниманията с йога правят живота прекрасен

Заниманията с йога правят живота прекрасен

20.05.2011 14:52:53

Йога помага да се достигне хармония и работи в посока синхронизиране на мисълта с тялото. Колко често се случва на всеки от нас да не може да се представи добре и да демонстрира приятно поведение в най-различни важни и ежедневни житейски ситуации? И всичкото това заради объркване и конфликт в собствената ни глава… Стресът уврежда всички аспекти в нашата балансирана личност: физическите, ендокринните и емоционалните ни системи. И с помощта на йога тези блокажи на всички нива могат да бъдат усмирени и неутрализирани.
 
На физическо ниво йога практиките са доказано МНОГО ефективни за изправянето на различни кривици в тялото и кондицията.

Плитките са хит

Плитките са хит

20.05.2011 11:57:27

През 2005 начело на бившата руска република Украйна застана красива блондинка с дълга-предълга плитка, увита около главата. И светът полудя. Всички се влюбиха в Юлия Тимошенко и от тогава плитката е един от най-предпочитаните методи за привличане на внимание.
 
Може би защото навсякъде в цивилизования свят споменът за плетените коси на хубавиците още съществува в гените ни. Това лято плитките ще са отново на гребена на световното внимание, дизайнери като Alexander Wang, Miu Miu, Prada и Dsquared2 – показват в колекциите си всевъзможни версии на сплетените коси. И това ако не е свидетелство за хипер успеха на старата прическа на Рапунцел!    Като изключим най-простичкото сплитане на една или две плитки (което може да се направи с много фантазия, украшения или раздърпани кичури), съществуват също и римската плитка (или рибена кост) – която по света нарич

Гардероб от ярки цветове

Гардероб от ярки цветове

20.05.2011 11:06:49

Този сезон ярките (направо към неонови) цветова са страшно актуални. Те присъстват на подиума в различни съчетания, а присъстват и в живота на известните лица. По-смелите от нас могат да ги изнесат  и на улицата. Jil Sander, Fendi, Gucci, Prada и много други водещи марки направо ни облъчват с идеи за наситени цветови комбинации. Ярката цветова гама дори вече има свое модно название: color block.
 
Тук можете да разгледате как звездите носят тоалети с ярки цветове, за да не се колебаете при избора им и - също така – да не се получават грешки в съчетанията.   Идеята, която може да се заимства от Сара-Джесика Паркър, Ева Мендес, Дрю Баримор, Оливия Палермо или Риана е, че силните цветове трябва да се комбинират с черно. Или с неутрално бежево.    Черните аксесоари придават елегантност, а съчетанието с неутрални, телесни обувки и чанти снижава

Лудата шапка на английската принцеса Беатрис продадена на търг

Лудата шапка на английската принцеса Беатрис продадена на търг

19.05.2011 16:07:46

Както си спомняте, на кралската сватба в края на Април в Лондон, докато се женеше престолонаследникът Уилям за неговата Кейт, имаше не един и два куриозни обекта.
 
Обаче първо място с цяла обиколка преднина имаше братовчедката на принца, принцеса Беатрис, която беше надянала най-невижданото чудо на света върху главата си.   Внучката на Елизабет II, рижокоската Беатрис, беше сложила на мястото на шапката си рамка за портрет.   Удивителното произведение веднага стана хит и дори във Фейсбук се появиха страници, посветени на шантавата шапка.   Принцесата веднага беше взета на подбив, нарисуваха й портрети, а някои й предложиха другия път да нахлупи клозетна чиния на царствената си глава.   Принцесата не се трогна ни най-малко от нападките и подигравките. Тъкмо напротив – тя прояви забележителен търговски нюх и продаде шапката за 30 хил.

Jean-Paul Gaultier – „Животът е кабаре“

Jean-Paul Gaultier – „Животът е кабаре“

19.05.2011 15:20:13

Не мога да си представя кой би се облякъл в дрехите от лятната колекция на Gaultier: те са откровено, безсрамно кабаретни. Не стават нито за вечерни събития, нито за официални събирания, нито да ходиш на улицата с тях.
 
Но, за бога, колко са прекрасни само!   Всички модели са с мрежести чорапи, кървав лак на ноктите, цигаре в ръка (предупреждавам, че извън дефилетата пушенето е вредно!), лачени обувки с каишки, вталени рокли и къдрички в косите.   А за грима какво да кажем? Подчертани с туш очи, червени устни като печат върху бяло лице. Косите са старателно гелосани и под странните пънк оперения, които вероятно служат за украса, прическата е изрядна, старомодна и умопомрачаващо сексапилна.   И дори никой да не се облече в тоалетите от дефилето на Jean-Paul Gaultier, духът на тая колекция вече броди из Европа (вероятно и навсякъде другаде) и

Зимната колекция на Valentino – богата и перфектна

Зимната колекция на Valentino – богата и перфектна

19.05.2011 14:31:02

Ботуши от кожа на питон (или на средноголям динозавър), дълги до коляното кожени якета, цветове в пастелен шик, прозрачни дълги рокли от дантела… това е новата колекция на Valentino.
 
Обувките са с контрастна каишка и с форма за танго. Ботушите са на здрав ток и с формата на кюнец (без подчертаване на глезена). Някои са бежеви, други – крокодилски, а трети са от дантела и навярно са само за нощния клуб, но не и за истинска зима на улицата.   Хубавото в тази колекция е, че талията си е на мястото, раменете са големи точно колкото трябва (нито са прибрани прекомерно, нито са раздути като на ръгбист). Дължината на полите е над коляното, ама точно колкото е необходимо да привлече вниманието на зяпачите, без да дискредитира стила на дамата.   И тук се повтаря тенденцията да се наслагва дантела на всевъзможни места. В случая по ботушите и мантата. Не е з

Флатформи – нова форма на сандали

Флатформи – нова форма на сандали

19.05.2011 13:10:29

„Флатформите“ или сандали на висока, плоска платформа са истински хит в дизайнерските колекции на сезон Пролет/Лято 2011.
 
Това лято марки като Prada, Derek Lam, Chanel, Celine, Fendi и Marc Jacobs оевидно са почерпили вдъхновение от самурайските джапанки на плоска платформа. Понеже едва ли са виждали нашенските налъми. Така че, напред към дизайнерските налъми, те са зверски писък с японски нюанс!   Моделиерите казват, че пътъците в източен стил съвместяват в себе си достойнството на високия ток т.е. „израстваш“ с 5-6 см, както и това на равната обувка – да шляпаш удобно като в терлици.   С какви дрехи се носят тези флатформи? Естествено, с летни рокли на големи шарки. Или с къси блузони. Който иска да издължи зрително крачката си, да подбере светли сандали в бежев цвят или с дървена подметка. И да ги комбинира с шорти с висока талия.

Brit Style

Brit Style

19.05.2011 10:20:43

Преди много години имаше един филм „Четири сватби и едно погребение“ и там английските младежи се обличаха… ами неописуемо направо. За нашите стерилни посткомунистически представи „Четирите сватби“ беше върхът на арт-стилистиката. 
 
Обаче кой да ни каже, че съществува такъв термин в света на облеклото: „Брит-стайл“.   А това означава горе-долу следното: „Ако се разходите по лондонските улици някой весел следобед, ще си помислите, че всички в тоя град са прекалили със стимулантите.“ Или са се обличали на тъмно. Или откак гръмна реакторът в Япония всички млади токийци са емигрирали в Лондон.   Брит-стайлът представлява фриволно съчетаване на немислими компоненти – като например шапка с воалетка, кожен панталон и бонбонени сандали върху вълнени чорапи.   На фона на премерено шикозните франсета, изисканите италианци и горещите испано-порту

Предишна Следваща
Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg