Автор: Jessie
Публикувано на: 20.05.2011 14:52:53

Рейтинг:

Заниманията

Йога помага да се достигне хармония и работи в посока синхронизиране на мисълта с тялото. Колко често се случва на всеки от нас да не може да се представи добре и да демонстрира приятно поведение в най-различни важни и ежедневни житейски ситуации? И всичкото това заради объркване и конфликт в собствената ни глава… Стресът уврежда всички аспекти в нашата балансирана личност: физическите, ендокринните и емоционалните ни системи. И с помощта на йога тези блокажи на всички нива могат да бъдат усмирени и неутрализирани.

 

На физическо ниво йога практиките са доказано МНОГО ефективни за изправянето на различни кривици в тялото и кондицията.

 
Например:
 
Йога развива гъвкавостта. Нейните пози (наречени „асани“) заздравяват мускулните връзки в цялото тяло.
 
Йога също увеличава „смазващото вещество“ в ставите, костите и мускулите. Което е огромно предимство от определена възраст насетне. Доказано е, че и най-вкочанената мускулатура става гъвкава и пластична след занимания с йога.
 
Асаните също така масажират всички вътрешни  органи в тялото. Йога може би е единствената гимнастика, която тренира вътрешните органи и ги запазва здрави и млади през целия живот.
 
Стимулацията и масаж на телесните органи препятства атаката на всевъзможни болести и смущения. Много от практикуващите йога споделят, че по някакъв необичаен начин са наясно с тялото си и могат да предугадят възможността да се разболеят. Така че йога действа като предупредителна система.
 
Йога предлага много възможности за детоксикация на тялото. Внимателно разтяга мускулите, масажира вътрешните органи и с това осигурява притока на оптимално количество кръв във всички части на тялото. Това помага на отмиването на токсините от различни органи и изхвърлянето им. А от това пък човек изглежда подмладен, енергичен и жизнен.
 
Мускули, които са били залинели и слаби, се тонизират чудесно благодарение на йога. 
 
И все пак, това са само „странични“ ползи, защото главната полза от йога е тонизирането на психиката и вътрешната хармония у човека. Йога възражда креативността (която всички хора имат вродена,но губят още в ранните години), създава забележително спокойствие и търпение, и отваря очите за позитивен поглед (който обикновено притежават само децата).
Галерия Йога
Заниманията с йога правят живота прекрасен
Заниманията с йога правят живота прекрасен
Заниманията с йога правят живота прекрасен
Заниманията с йога правят живота прекрасен
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg