Автор: Jessie
Публикувано на: 19.05.2011 10:20:43

Рейтинг:

Brit

Преди много години имаше един филм „Четири сватби и едно погребение“ и там английските младежи се обличаха… ами неописуемо направо. За нашите стерилни посткомунистически представи „Четирите сватби“ беше върхът на арт-стилистиката. 

 

Обаче кой да ни каже, че съществува такъв термин в света на облеклото: „Брит-стайл“.
 
А това означава горе-долу следното: „Ако се разходите по лондонските улици някой весел следобед, ще си помислите, че всички в тоя град са прекалили със стимулантите.“ Или са се обличали на тъмно. Или откак гръмна реакторът в Япония всички млади токийци са емигрирали в Лондон.
 
Брит-стайлът представлява фриволно съчетаване на немислими компоненти – като например шапка с воалетка, кожен панталон и бонбонени сандали върху вълнени чорапи.
 
На фона на премерено шикозните франсета, изисканите италианци и горещите испано-португалски „латин-ловъри“, английският Брит е нещо като скитникът Оливър Туист пред вратите на тузарското имение на дядо си.
 
Англичаните като цяло са си странни (макар че не е тук мястото да нищим народопсихологията им), а от прилива на свежи имигрантски идеи островът направо е превърнат в карнавал на щурите одежди.
 
Английската стилистика не е за описване… Най-добре е да разгледате галерията и да се убедите сами.
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg