Автор: Jessie
Публикувано на: 07.04.2011 16:18:21

Рейтинг:

Бижутата

Всяка жена иска не само да е красива, а и единствена и оригинална. Самобитна. Уникална. Това свое желание жената изразява в облеклото. И все пак, облеклото ни най-често е конфекция, а дори да е ушито специално за нас, пак изглеждаме като хиляди други. Работата е там, че последният щрих индивидуалност, придават украшенията. Без тях портретът е някак незавършен. И приличаме на всички останали. Средството, способно да придаде нюанс, да събуди индивидуалност, това са нашите аксесоари. Французойките са всеизвестни с умението си да придадат индивидуално очарование и на най-простата „малка черна рокля“. Правят го именно благодарение на украшенията.

Най-предпочитаните украси още от незапомнени времена били накитите: пръстени, обеци, гривни, верижки, колиета… Всички тези думи звучат като музика в ушите на жената. Разбира се, не е лошо, когато всички тези гиздила са от скъпоценни материали и са украсени с най-чисти диаманти, но ако нямаме пари за такъв лукс? А и още - скъпоценните бижута са или много тежкарски, или консервативни. А на нас може да ни се иска нещо по-свежо. Тогава?

Тогава се появява модната бижутерия. Нейните украшения са достъпни. Ако диамантеното колие е достъпно за малцина, то камъчетата Сваровски (най-често изработени от пластмасови съединения) са по джоба на всички. Освен това тези накити можем да захвърлим веднага щом ни омръзнат, а я изхвърлете камъка Кохинор, например!

Модната бижутерия е много гъвкава и следи тенденциите, докато скъпоценностите са такива каквито са. Те се грижат преди всичко за подчертаване на социалния статус. От 500 години. Точка.

Но ето, че в момента бижутерията е в състояние да имитира дори най-ценните образци корони, тиари, диаманти и други царствени атрибути. На помощ идват кристалите Сваровски, изкуствените перли, покритите с глазура накити и какво ли още не.

Освен имитации на класиката, днешните тенденции са много отворени към авангардни хрумвания. Накити се правят от кожа, пластмаса, плат, пайети, екзотични монети, та дори и от стари грамофонни плочи.

В момента много се цени и етническата бижутерия, която носи полъха на далечни и загадъчни страни. На мода са източни, африкански, индийски и индиански мотиви. Тези бижута се правят от характерни за съответната народност материали: дърво, перли, седеф, раковини, полускъпоценни камъни, кокосов орех и всякакви екзотични елементи.

Галерия Украшения
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg