Автор: Jessie
Публикувано на: 29.04.2011 15:27:11

Рейтинг:

Dries

Марко Поло е първият човек от Европа, пътувал из земите на Далечния Изток. През 13 век, когато повечето хора не знаят какво има отвъд собственото им село, Марко Поло пътешества из Китай, Монголия, Индия, Цейлон, Индокитай, Япония и Арабистан. Марко Поло е символичен мост между европейската и източната култура, а белгийският дизайнер Драйс Ван Нотен отдава почит на великия пътешественик със своята пролетна колекция.

Пролетното дефиле на Dries Van Noten е невероятно и деликатно като източна приказка, разказана от сладкодумец. Изобилства от ръчно рисувана коприна, цветни орнаменти в китайски стил като от провинция Дзян Су, туники и панталони като на виетнамките в Сайгон, кройки и рисунък като на гейшите в Киото.

Въпреки блузите с „кимоно“ ръкав и халатите от китайски атлаз, колекцията на Dries Van Noten е много приятна и е чудесна за носене в големите градове на нашата – стандартна и делова цивилизация. Съчетанието между Изтока и Запада в тази колекция е деликатно и дружелюбно като духа на самия Марко Поло.

Драйс Ван Нотен е роден в Белгия през 1958г., завършва Кралската академия по изкуствата в края на 70-те, а после отваря малък бутик в родния си град. Стартира с мъжки колекции ризи, а днес е сред големите имена в модния бранш.

Снимки: fashioninquisitive.com

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg