Автор: Jessie
Публикувано на: 01.03.2011 19:51:45

Рейтинг:

Фантазии

Бясната мания по винтидж модата се дължи вероятно на носталгичните спомени и на тоталната липса на романтика в днешни дни. На каквото и да се дължи тази тенденция, обаче, фактът е налице: ретро-романтиката е тук и ни убеждава, че няма нищо по-хубаво от това да бъдем дами.

На ретро-романтиката са посветени изцяло и бижутата и аксесоарите, създадени от израелската дизайнерка Михал Негрин. От лейбъла създават уникални изделия вече две десетилетия. Инспирирани са от духа на винтидж модата и викторианското ретро. Създават колекции аксесоари, бижута, дрехи и украса за дома.

Независимо дали сме увлечени по вампирските поредици (има огърлици с миниатюрни чеснови главички), елизабетинската изтънченост (олицетворена от цяла поредица камеи с ликовете на ангелоподобни знатни девици) или сме отдадени на ориенталското изобилие (сериозна част от бижутата и аксесоарите са по източному разточителни), ще открием какво да ни зарадва в съкровищницата на Михал. Неслучайно мотото на веригата е "Live the fantasy" ("Изживейте фантазиите си!"). Фантазии и вълшебство излъчва дори най-малката шнолка, даже най-семплата брошка.

Украшенията на Негрин са толкова абсурдно ретро, че всъщност се вписват в стилистиката на всеки тоалет, дори да сме надянали разръфаните си дънки и изтъркана от пране фланелка. Самата дизайнерка определя творенията си като „цветя, които цъфтят десетилетия”.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg