Автор: Jessie
Публикувано на: 17.03.2011 13:51:20

Рейтинг:

Гардеробът

След като прелестната Натали Портман грабна Оскар за ролята на лудата Нина в „Черния лебед“ , 2011-та се превърна в годината на балета. Даже хора, които никога не са имали отношение към това изкуство, се наредиха в групата на ценителите. И има защо: балерините са красиви, ефирни като птичи пух и толкова грациозно мълчаливи.

Какво значи да се обличаме като балерини? Това всъщност е една простичка и лесно съчетаема стилистика.

Първо – балерините прекарват безкрайни часове в тренировки. Те полагат чудовищни усилия, за да изглеждат на сцената като движещи се без усилие. За ежедневните тренировки тоалетът се състои от дебел и размъкнат пуловер: в залата може да е хладно, а и под пуловера е тренировъчното трико. Освен прилепналото трико, на ежедневен жаргон май му казваме „боди“, е нужен също толкова тесен клин, дебели и домашно плетени калцуни и – разбира се – балетните пантофки. Прическата представлява простичък, събран на тила кок. Гримът е деликатен.

После – идва времето на осветения танцов подиум. Тук балерината облича гиздавата рокля с многото тюлени фусти. Рокличката може да е хипер къса. Но може да бъде дълга и пищна. Важното е нагоре да е прилепнала и да подчертава бюста. Носи се с балетни пантофки или с изискани обувки на ток. Те трябва да бъдат бляскави. Гримът е силен и сценичен. Украшенията – искрящи.

И накрая – примабалерината отива на бал. Там ще я поздравяват за успешното представяне на сцената. Трябва да е ослепителна: дълги вечерни рокли, носени с изящна грация. Всевъзможни коронки и скъпоценни брошки в добавка. Прическата може да е изобилие от плетеници.

Галерия Black Swan
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg