Автор: Jessie
Публикувано на: 17.05.2011 13:52:09

Рейтинг:

Има

 

За много хора е сложно да приемат и да се научат да ценят възрастта си. Трудно им е да се примирят, че много-много възможности са безвъзвратно пропуснати. Нещата не са се подредили според техните намерения, а желанията ги изгарят отвътре. 
 
Всички ние рано или късно започваме да се замисляме за възрастта си. Някои лесно се примиряват с това, че млечната младост си е отишла и се наслаждават на зрелостта и самостоятелността, а други – напротив.
 
Да си кажем честно, за това донякъде е виновна масовата истерия по младостта и красотата. Днес младостта е символ на успеха, а зрелостта (даже не и старостта) се приема като някакъв порок или като болест. Медиите наливат масло в огъня като непрекъснато показват всевъзможни методи за задържане на младостта.
 
Така попадаме в клопката на вечното надбягване по пътя към непресъхващата младост. Вместо да си се наслаждаваме на днешния ден. И ако на една 30-годишна жена й кажат „Без паспорт алкохол няма да ти продадем“, тя е щастлива. Но, ако не чуе лелеяните думи – пази боже! Какво следва…
 
Понеже някой някога е втълпил в човешките мозъци мисълта, че след 20, 30 и 40 години нищо хубаво не може да ни се случва. Нали всички сме чували идиотския бабешки израз „поживей си сега, че после като се ожениш и…“ И какво? След като минеш 25 и се ожениш, после какво? Вкарват те в каторгата? 
 
Ето за това става дума!
 
В психологията даже има такъв термин: „Синдром на Дориан Грей“. Дориан Грей е един хубавец, дето толкова иска да остане вечно млад, че накрая се сдобива с омагьосан портрет, който старее и погрознява вместо него, докато Дориан 100 години си е хубав като кукличка.
 
Тази диагноза „Синдромът на Дориан“ се поставя на хора, които се стремят да живеят като тийнейджъри: примерно носят неподходящи дрехи, слушат хлапашка музика, държат се като абитуриенти и с всякакви прийоми (даже и с пластични операции) се опитват да позамажат годините отвъд 20.
 
То няма лошо да се грижиш за себе си, но когато някой изпадне в апатия и депресия заради това, че ставал на 30… нещата вече са тежки. Изобщо,нужно ли е да се стои все на 17 – даже и Дориан Грей накрая горчиво съжалил за пропуснатите удоволствия от зрелостта.
 
Никой не спори, че трябва да се грижим за здравето и приятната си външност. Но да се стремиш да изглеждаш добре понякога напълно се разминава със стремежа да изглеждаш млад. 
 
Например Никол Кидман, натъпкана с ботокс и силикон прилича на извънземна, а Жюлиет Бинош е така сладка с бръчиците и естественото си лице. Изобщо Жюлиет Бинош е идеална илюстрация как човек трябва да се отнася към възрастта си – усмивката и сияйните й очи показват младостта на душата й. А това е много по-важно от външността, залепена с пластмаса и силикон!
Галерия Красота над 30
Има ли красота над 30 години?
Има ли красота над 30 години?
Има ли красота над 30 години?
Има ли красота над 30 години?
Има ли красота над 30 години?
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg