Автор: Jessie
Публикувано на: 08.04.2011 18:02:50

Рейтинг:

Как

Днешната мода промотира украшения с големи, преувеличени размери. И затова бижутата са от по-евтини материали. Само си представете някой с кило и половина злато на врата си (не че няма такива, но е малко излишно, нали?). И затова са така актуални пластмасовите бижута, или тези от кожа, или от плат. Или пък изплетените. Или направените от пера и панделки.

Но все пак трябва да се внимава с размера на бижутерията. При по-фини черти на лицето или при по-крехка фигура следва да се подбират гиздила със съответната фина направа. Тук задължително трябва да присъства изящна направа, фини щрихи – иначе ефектът ще бъде всякакъв друг, само не и естетичен.

Също при издължено лице не е редно да се окачат висящи дълги обеци: това ще издължи излишно продълговатия овал на лицето и ще преекспонира дисхармония (получава се ефектът „конски череп“).

Обикновено кръглото лице предполага към кръгли по форма украшения, а правите линии на лицето и тялото изискват същите бижута.

Има и още едно правило: не купувайте евтини гиздила, изработени на поточна линия. Те може и да струват жълти стотинки, но с това достойнствата им се изчерпват. В такива украси няма дух, няма индивидуалност. И ще приличате на манекен от витрина, а не на завършена индивидуалност.

Защото нали аксесоарите имат задължението да прибавят финалния щрих в портрета на дамското съвършенство. А къде е щрихът, щом художник няма?

Тъй че, избирайте старателно бижутерията: може и да не е скъпо като диамантена огърлица, но и вашето герданче има същата функция, да подчертава хубостта ви и вашата индивидуалност. Подберете според физиката, цветовия си тип, темперамента, любимите си дрехи и инстинктивния си избор (разбира се). Модата позволява да се експериментира в толкова широк диапазон.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg