Автор: Jessie
Публикувано на: 09.05.2011 11:20:18

Рейтинг:

Красива

Единодушно е мнението, че външността на жената говори повече от всякакви думи и декларации. Понеже природната красота работи някъде докъм 25-годишна възраст. А после?

После – каквото сами сме си причинили.

Нататък първенството заемат личният стил, индивидуалността, умението да се презентираме, храната, алкохолът, цигарите, другите пороци…

И по-добре такива да няма, защото те задължително ще помрачат тена на лицето, ще съсухрят кожата, ще прегърбят осанката.

Кадифената кожа, хубавият маникюр, гъвкавата фигура, здравите коси в спретната прическа – те разказват за вътрешната вселена на жената.

Великата Коко Шанел някога казвала: „Всяка жена е на тази възраст, която си заслужава. Вашето лице на 20 ви е дадено от природата. А какво ще бъде лицето ви на 35 зависи само от вас“.

За какво разказва нашата външност на околните: свежият цвят на лицето за пълноценен спокоен сън, мирна съвест и балансиран режим. Здравите, лъскави зъби тутакси асоциират младост и добро отношение към живота. Поддържаният маникюр говори за любов към себе си и внимание към детайла. Гъвкавата фигура – за самодисциплина и за това, че притежателката й не е мързелива. А красивите коси за здраве и младост.

И с годините е все по-трудно да прикрием, че сме занемарили себе си. Каквото и да разправят телевизионните реклами, нито едно ластично бельо, няма да компенсира мързела и лакомията. Нито една избелваща паста за зъби няма да замести зъболекаря. И най-скъпата козметика няма да прикрие изнурената кожа, съсипана от тютюн и злоупотреби. Никоя бляскава боя за коса няма да замаскира лошото състояние на косъма. Или липсата на баня.

И така, какъв е изводът? Че грижата за себе си трябва да започне още от рано. Тъкмо във времето, когато природата щедро ни е дарила (или е пропуснала да го направи) започва разгръщането на нашата роля. Всяко 18-годишно момиче се смята за кръгло, твърде късокрако, недостатъчно стройно и изобщо – некрасиво. Това няма да се промени с цигари и алкохол, нито със сандвичи. Точно напротив: активният живот, чистият въздух, суровите овощия за обяд и развиването на хобита и таланти (независимо дали става дума за пилотиране на едномоторен самолет или класически балет) изграждат скелета на бъдещата красота.

Изводът е досаден, а истината проста: животът ни си е в нашите ръце и ние го изграждаме стъпка подир стъпка (или хапка подир хапка – все същото е).

И „Няма грозна жена. Има необгрижена жена“. Така казвала някога друга велика личност – майката на съвременната козметика - Хелена Рубинщайн.

Красива или обгрижена?
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg