Автор: Jessie
Публикувано на: 17.03.2011 10:33:11

Рейтинг:

Lady

„Червеният е най-хубавият цвят“ – е мотото на модна къща Valentino. Дали това е актуална истина и през пролетта на 2011г. и колко червени рокли трябва да има в гардероба си добре облеченото момиче?

Червеното така или иначе е винаги на мода: кардиналско червено, карминено, гранатово, тицианово... Изследвания на университета Рочестър, САЩ (The University of Rochester) показват, че този цвят не само прави жените много красиви, но и заставя мъжете да действат незабавно.

Психолозите твърдят, че червеният цвят оказва най-силно влияние върху човешката психика. (Същите психолози обаче избягват да доказват с това прекия произход на човека от бика, например). По-скоро влиянието идва заради подсъзнателното отъждествяване с кръвта, страстта и жизнената енергия.

При изследването младежи споделили, че биха поканили на среща облечена в червено девойка, дори да не е ослепителна красавица. Също така, учените установили, че ако жената е облечена в червено, нейният кавалер се стреми да скъси разстоянието: или се присламчва да седне по-близко, или жестикулира активно с намерението да доближи физически аления обект. Изследователите обобщават, че женският живот би бил по-лесен, ако на важни събития носим червено.

Психолозите смятат, че неосъзнатата активност на кавалерите към този цвят се дължи на вкоренената представа, че фаталните съблазнителки се обличат именно в червено.

Моделиерите пък се кълнат, че съществуват над 30 нюанса на червения цвят, така че всяка една жена може да намери себе си. Независимо от цветовия тип, към който принадлежим: топъл, хладен, риж или средиземноморски, нашето червено ни чака някъде там. На едни подхожда алено, на други бледо, трети избират коралово или сигнално.

Червено може да се носи и през деня, дори и в най-деловития и строг офис. Може и да не се облечем от горе до долу във въпросния цвят, като пожарникарска кола, но някой аксесоар – например колан или червило – освежават вида и създават настроение. Тези, които се боят да подхванат откровен флирт с червения цвят също могат да опитат съвсем предпазливо – отначало с чанта, чорапи или някое украшение.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg