Автор: Jessie
Публикувано на: 02.05.2011 20:57:13

Рейтинг:

Модата

Индия е онази далечна земя, дето въздухът мирише на екзотични подправки, в клоните подскачат пъстропери птици, пространството се оглася от кавги на маймуни, а в храстите дремят тигри.

 

Земя на приказките, в която жените са смугли и окичени в злато, и до една ходят обвити в пъстри сарита.
 
Така си е, но има поговорка: „каквото и да се каже за Индия, обратното също е вярно“.
 
Така че съществува една Индия, която е делова, по европейски цивилизована и до съвършенство еманципирана. Може би тази Индия съществува само в големите градове като Делхи, Мумбай и Колката, но в мозъците на образованите хора там, жените са с вид на европейки и имат свободата да осъществяват фантазиите си.
 
Смайващо добри са колекциите за есента на 2011 и зимата на 2012 година, показани на индийската седмица на модата: 
 
Перо - млада дизайнерка работеща за непознатата в нашите географски ширини модна къща Aneeth Arora предлага пъстра, хлапашка визия на индийките. Поразително е, че съществуват модели специално пригодени за мюсюлманки и такива за вярващи хиндуистки. Както и за свободни, млади и пъстри жени, готови да се отличават от останалите по радостта, бликаща от тях.
 
Валнут, дизайнерът на Nidhi & Divya Gambhir, очевидно харесва Пако Рабан. Колекцията му е в черен винил, вечерни шапки от най-причудлив вид, еротика, напълно европейска визия и стил.
 
Rohit Gandhi + Rahul Khanna са други дизайнери от Индия, които наистина са боговете на деловия стил. Направо делова индийка да си днеска, ако можеш да се обличаш при Рохит и Рахул. Изтънчен минимализъм, чудесни кройки, нищо излишно, женствени силуети. Повече европейци са от нас.
 
Anupama Dayal е най-сладката индийска модна къща. И най-типичната. Всички облекла в есенната колекция на марката са издържани в типично индийски багри и цветови съчетания. И тоалетите са вариация на индийските сарита и традиционните пижами, наречени „шалвар-камиз“.
 
Снимки: fashioninquisitive.com
Галерия Индийска мода
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg