Автор: Jessie
Публикувано на: 08.03.2011 11:29:41

Рейтинг:

Модни

Къде, в крайна сметка, ако не на главната кино церемония можем да научим какво ще бъде актуално през годината? И така, новините са ведри и може да се каже утешителни. Чака ни романтична, но и донякъде невесела година (ако приемем за отправна точка вкусът на холивудските величия, разбира се, взрем ли се в заоблените коремчета на множеството бременни актриси – прогнозата е повече от жизнерадостна).

Казват, че церемонията по връчването на Оскарите пет пари не дава за киното. Всичко, около което се върти вечерта, в която се събира каймакът на световното кино, е модата. Церемонията в Кодак Театър е най-дългоочакваното светско събитие. Наричат го „парад на висшата мода“. Това е традиция, проточила се от 1929 година.

Тази година на червения килим дефилираха прости кройки, нежни сапунени оттенъци (от изящно розово през бебешко синьо до бледожълто). Дори металическите рокли бяха в приглушени и някак патинирани отсенки. Пролетта ще разцъфне с фин лавандулов блясък, ако съдим по избора на Натали Портман и еротичното чудо Скарлет Йохансон. А, и да не забравяме червения цвят! Звездите, облекли се в алено обаче демонстрираха пределна простота в кройките (с изключение на Ан Хатауей, която бе украсила полите си с удивителна комбинация от цветенца и дантелки.) Значи новината е: минимум орнаменти, скромни и фини украшения, незабележим грим с подчертани устни и ето, звездният имидж е готов!

По отношение на скръбните интонации можем да се позовем на Хелена Бонъм Картър (която беше номинирана за поддържаща женска роля в „Речта на краля“). Хелена изглеждаше като образец на готическия фешън с прекрасна пищна рокля и драматични дантели, драпирани около тялото й. Нужно ли е да изтъкваме, че роклята бе черна, а макиажът на актрисата – аскетично бледен?

По петите я следваше Шарън Стоун, която изглеждаше сърдита на света. Корените на косата й не бяха боядисани, а тъмното червило я състаряваше и я правеше злобна. Разскубаната й черна рокля беше призната като един от най-неуспешните опити да извика вниманието на фотографите.

Друга причудлива визия беше открила Никол Кидмън, чиято рокля от Dior спъваше красотата й. Белезникава рокля с неудачно длъгнеста бродерия, асиметрична цепка и стърчаща на корема пола. Добре че беше лъчезарната й усмивка. Тя спаси положението.

Доста странен бе и изборът на Кейт Бланшет: халат, обшит с кристали и скъпи камъчета. Хубаво и фино розово, изискана шифонена пола, подтиснати от най-безумната трактовка на военен мундир, залюбил се с елече на Chanel. Е, всеки има своя вкус, няма какво друго да се каже за този случай.

Сега за отличниците: Сандра Бълок беше убийствено перфектна в червена Vera Wang. Алена и прекрасна беше и Ан Хатауей. Червено, просто и ясно – беше посланието на Дженифър Лоурънс.

Както винаги безпогрешен бе изборът на Рийз Уидърспун – изискан и семпъл черно-бял тоалет. Блондинка с класа, браво на момичето! За разлика от друга вечна русокоска, обикновено стилната Камерън Диас, която този път бе избрала къса дискотечна рокличка, очевидно актуална в ранната й младост. Като си говорим за блондинки, трябва да се сетим за Скарлет Йохансон, която беше в смела патладжанено лилава дантела на Dolce&Gabbana. Перфектна прозрачна опаковка за бомбастично съблазнителната Скарлет. Още една съвършена златокоска, този път в сребърна рокля: Гуинет Полтроу получи „отличен“ от критиците за сребърната изчистена рокля, която подчертаваше издълженото й тяло. Вероятно заради безспорното съвършенство, почти същата рокля бе избрана и от Селин Дион.

За романтиката в Кодак Театър бяха призовани да отговарят младите. Нежната светлосиня рокля на Мила Кунис (изгряваща в „Черния лебед“) е паметна, ефирни бяха и Манди Мур, и Мишел Уилямс. И естествено, пищната балетна Marchesa на Хайли Стайнфелд, особено актуална след влудяващата интерпретация на „Лебедово езеро“ на режисьора Дарън Арнофски.

Да завършим с принцесата лебед, носителката на Оскар за женска роля – съвършената Натали Портман. Свобода, комфорт, висш пилотаж от Rodarte. Боровинково лилаво и бебе на път. Тържество на живота. Най-позитивната новина от тазгодишните Оскари.

Галерия Оскари 2011
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg