Автор: Jessie
Публикувано на: 14.04.2011 14:14:32

Рейтинг:

Обличайте

Надраствайки микро-мини роклите и дънките, по-тесни от собствената кожа, световната мода все повече се увлича от новата тенденция – изтънчената класическа елегантност.

 

„Трябва да изглеждате като истинска лейди“ – призовават тази година водещите моделиери. И това се отнася не само до дамите на средна и на балзакова възраст. Така трябва да се обличат и младите момичета, които претендират, че са с изискан вкус.
 
Терминът „лейди“ бележи дама от английската аристокрация, а това преди всичко означава изтънчени маниери, елегантност и добър вкус. Не значи, че трябва да се мотаете като пресъхнала стара мома, а просто да намерите ВАШИЯ баланс между класика и съвременност. Как се намира балансът? Какво да има в гардероба ви, за да изградите образ на истинска лейди?
 
* Като начало пола права като кюнец с висока талия. Тези поли имат строг силует, обаче разнообразните детайли и аксесоари ги развеселяват, а и високата талия също смекчава силуета. При това можете да я носите и в сериозен офис, и в по-неформална обстановка.
* Копринена блуза: Това е ултраженствена класика и се комбинира с всеки костюм, пола и панталон от гардероба. Копринените блузи винаги изглеждат скъпи и елегантни.
* Копринен шал. Не е нужно денонощно да ходите в дантелена блуза. Шалче от същата материя успешно я замества. И е великолепен аксесоар за всякакъв костюм.
* Класическа рокля. С нея може да отидете практически навсякъде. Трябва да подберете рокля, която добре да обгръща фигурата. Да е с проста кройка, но с интересни детайли. Задължително избягвайте рюшове, волани, лак-кожа или ластичен лурекс. Много елегантни и същевремнно прости рокли носеше някога принцеса Даяна.
* Нещо леопардово. Класика в жанра, която напомня вечната Одри Хепбърн. Леопардовата шарка загатва за дивия, неопитомен нрав на притежателката си и за склонността й към експерименти. Леопардова окраска могат да имат обувките ви, чантата, полата, шлиферът. Само не ги комбинирайте наведнъж. И внимавайте с украшенията. С такъв рисунък на дрехата, украшенията не бива да са лъскави, а някак „диви“.
* Шлифер или манто. Шлифери и плащове в стил ретро са супер актуални и се лансират в почти всички модни колекции на знайни и незнайни майстори на иглата. Тези манта изглеждат великолепно, когато са украсени с големи копчета.
* Широки панталони. Ако действително харесвате имиджа „шикарна дама“, забравете за тесните дънки. Сетете се за някогашната дива Катрин Хепбърн. Или за Марлене Дитрих. Техните панталони „мъжка кройка“, комбинирани с копринени ризи били върхът на елегантността през 40-те и 50-те. Изобщо, взети на заем от мъжкия гардероб вещи, придават щипка пикантност на дамата. Все пак не прекалявайте.
* Слънчеви очила тип „Котешки очи“. Отдавна не бяхме ги виждали, но ето че се възродиха. Отначало може да ви се сторят смешни, но седят адски изискано на лицето.
* Шапчица. Образът на лейдито няма да е завършен без шапка. Може да избирате между много женствени и чисто мъжки кройки. Между другото, понякога шапката може да бъде заменена от копринен шал, превързан през главата.
* Откажете се от крещящите цветове в полза на пастелната изисканост. Въпреки че няма защо да се отказвате от яркочервената рокля.
* Ако искате да умопомрачите околните, допълнете гардероба си с пролетно-есенни ръкавици, чанта или обувки от крокодилска кожа и шапчица с перце.
 
Обаче не е достатъчно само да се облечете шик. Поведението ви също говори много. Така че трябва да бъде ошлайфано.
 
Например чистотата: не е необходимо тоалетите ви да са супер скъпи, но е задължително да са чисти и огладени. Никакви торбести панталони, никакви лекета, никакви недооправени подгъви. Бельото трябва да е стегнато и да дава добра форма на тялото. Също не се приветстват прекомерно оголени деколтета, къси до безсъзнание поли и открити гърбове, откъдето да се мъдрят презрамки на сутиен.
 
Също умереност във вкуса: ненатрапчиви, но скъпи аромати. Умерен грим. Нищо, което изглежда прекалено. Трябва да изглеждате така, сякаш не полагате никакви усилия да бъдете елегантна. То просто ви идва отвътре.
 
И накрая: подбирайте думите. Има един такъв филм от 60-те „Моята прекрасна лейди“, с Одри Хепбърн. Става дума за момиче от улицата, приучено да се държи като дама. Най-големи старания бяха положени да научат момичето да говори книжовно и да ползва изискани изрази. Ето това вече завършва образа на истинската лейди.
 
Никакъв пронизителен глас, никакъв писклив тембър. Ако говорите, но не ви слушат, няма причина да повишавате глас. Значи този човек просто е недостоен за вашето внимание, спрете да си губите времето. Никакви ругатни и тъпи шеги. Никакви пиперливи думички. И не забравяйте: Задължително се усмихвайте!
Обличайте се като дама
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg