Автор: Jessie
Публикувано на: 10.05.2011 10:44:34

Рейтинг:

Очите

Някога бабите ни имали правило: „Разкраси си очите така, че само с поглед да можеш да спреш мъж на улицата“. А в някои арабски страни единствено очите могат да говорят на човека, който срещнеш, защото другото е обвито в бурка.

Така или иначе, гримът на очите трябва да се полага много старателно, защото е основната част от впечатлението, което женското лице създава. Само че красиво и правилно умеят да се гримират малко дами.

Напоследък най-актуалното средство за оформяне на красиви очи се явява очната линия. И така – как да изберем своята козметика за красиви очи?

Окото може да се очертае с молив (става по-меко) или с туш – линията е ясна и характерна. Тушът може да се нанесе с четчица или с флумастер. Всичко е въпрос на предпочитание и на доза навик.

Стилистите съветват: не се опитвайте да нарисувате една равна и непрекъсната линия. Най-често това не се получава от първия път, но то не бива да ни спира. Визажистите казват „ако гримирате очите си сами, най-добре е да нанесете няколко точици там, откъдето смятате да мине линията и после да ги свържете в посока от носа към слепоочието.“

Стар трик е при гримиране на окото лекичко да се опъне с пръст кожата на клепача. Така се рисува по-лесно.

Съществува възможност да се гримира окото и от вътрешната страна на клепача (така беше разкрасена Кейт Мидълтън на кралската сватба преди десетина дни). Това е екзотичен и интересен прийом, но имайте предвид, че оптически свива окото.

Линията, оформяща окото, може да е не само черна. Има милион възможни оттенъци. Като започнем с кафяво и сиво, минем през синьо, зелено и лилаво, та чак до нестандартните златисто и сребърно. Тук следва да се има предвид, че око, оцветено в розово или червено изглежда като разплакано. Ако ще се гримирате в тези цветове, очертайте клепача в черно за начало.

Ако се гримирате с мек молив и после леко го разнесете с пръст, ще получите модната от известно време визия „опушен поглед“.

И накрая: не се отказвайте! Гримирайте се когато имате много свободно време у дома, за да експериментирате с различните визии, докато откриете себе си. Изпробвайте разнообразни цветове и стилове. И не се отказвайте. Следващият път непременно ще се получи!

Галерия Очна линия
Тагове: красота, грим
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg