Автор: Jessie
Публикувано на: 21.03.2011 18:13:18

Рейтинг:

Очите

„Повечето жени цял живот се гримират и се обличат в същия стил, в който са се носили в ранната им младост“ – казват визажистите. „Така че, ако сте започнали да ползвате козметика през 80-те , нищо чудно и до днес да се гримирате в ярки цветове и да приличате на Мадона в ранните й години. Визажистите съветват следното: хубавичко да разгледате формата на собственото си лице, взирайки се в огледалото. А след това да отворите което и да е модно списание и да разгледате как подчертават лицето си жените на вашата възраст. Или да наблюдавате ваша позната, чийто стил ви допада, а после да експериментирате с гримовете, за да гримирате и себе си по този начин.

По отношение на актуалните тенденции, които да ви подсетят накъде да се насочите, има няколко вида стилистика, която може да следвате.

В общи линии за любителките на натуралната визия съществува минималистичният тип гримиране, който представя Джулия Робъртс в рекламата на Ланком. Това означава преди всичко чиста кожа (понякога се постига с доста фон дьо тен), лек грим на очите, състоящ се само от спирала и молив, бежово червило и максимално естествен руж. Резултатът е визия от типа „разхождах се на чист въздух“.

За почитателките на неподправения lady look е подходяща винтидж тенденцията, която включва дълга и перфектна очна линия, подчертани мигли, алено червило и румени бузи. Общият ефект е много позитивен, чист и здрав.

Някои модни къщи лансираха на последните си ревюта старата визия с мрачните опушени клепки. Съветът на професионалистите е да се гримирате драматично само ако сте в ученическа възраст или имате много мургава, смугла кожа. Все пак визията на „гадже на вампира“ предполага принадлежност към някои субкултурни групи.

На фенките на по-пъстрата палитра този сезон предлага блестящи сенки за очи в сапфирено синьо, сигнално лилаво, блестящо розово или златисто кафяво. Ако гримирате очите си като опашка на паун, най-разумно е да оставите устните в естествен вид.

За всички дами обаче важи препоръката: веждите трябва да бъдат безупречни (без да са драматично проскубани), да бъдат леко подчертани с мек кафеникав или бежов молив и да изглеждат естествени.

Устните от своя страна трябва да са максимално подчертани, завръща се моливът, който ги обрисува. Той трябва да е в цвета на червилото: никакви черни контури като в комикс от 60-те. Ноктите са красиво заоблени и оцветени в матови лакове.

Галерия Пролетен грим
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg