Автор: Jessie
Публикувано на: 26.05.2011 09:47:33

Рейтинг:

Оскар

Оскар де ла Рента е роден в началото на 30-те в Доминиканската република. От млади години още е асистент в модни къщи като „Баленсиага”, „Ланвен”, „Елизабет Арден”. През 1973 г стартира свой собствен лейбъл. Към днешна дата приходите от модната му марка Oscar de la Renta се оценяват на 500 млн $. 

 

В продължение на десет години е и главен дизайнер на висшата мода на “Балмен” / 1993 – 2003 /.
 
Макар да е американски дизайнер Оскар де ла Рента непрекъснато твори, взимайки за основа европейския културен фонд. За него са характерни воланите на испанските танцьорки на фламенко, бродериите на скандинавските (или славянски) ризи и елечетата с орнаменти на тиролските селянки. В неговите произведения личат влиянията на “джипси” стила и на ориенталската култура, на Далечния Изток и на колониалния външен вид.
 
И последната колекция на Oscar de la Renta (за следващия топъл сезон - 2012) е също основана на европейската култура. Моделите са повлияни от испанското фламенко, картините на Пикасо, художниците кубисти.
 
Роклите са женствени, цветовете силни, присъства любимото на дизайнера жълто, а също и зелено, червено розово или тъй нареченото напоследък “color block”. Манекенките са украсени с испански (или мексикански) широкополи шапки. 
 
Роклите са вталени, следват силуета на женското тяло. Някои се разширяват като камбанка от ханша надолу, но има и типично женският стар силует с права пола и прилепнала блуза. 
 
За следващото лято де ла Рента предлага точки. Точки в най-различни размери – от грахово зрънце до топка за бейзбол. И геометрични фигури, виждащи се от самолет.
 
снимки: fashioninquisitive.com
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg