Автор: Jessie
Публикувано на: 15.04.2011 11:04:37

Рейтинг:

Пикантните

Подготовката на сватбата роклята, естествено, заема преден план. Роклята е бяла и великолепна и дебело подчертава невинността на бъдещата съпруга. Допълнителните аксесоари са тези, които оцветяват имиджа и създават настроение. И дори могат да бъдат закачливи и пикантни. Хубаво изпипаните детайли показват самоувереност. На пръв поглед ръкавиците, чантата, чорапите и даже воалът са прости и достъпни за всеки, но всъщност те предават индивидуалността на невестата. Момичетата, на които предстои да облекат бялата рокля, дълго-дълго обикалят магазините и се чудят скромен облик на невинност ли да изберат или да добавят по нещо волно и весело.

 

Най-загадъчният аксесоар в сватбения тоалет безспорно е воалът. Смята се, че той служи за преграда пред лоши очи. Може да идва от родовата история на онези племена, които криели лицата си от прежурящото слънце. Или от зли духове. Или от кой знае какво. Така или иначе, воалът прикрива лицето на булката. Понякога може да бъде каскаден т.е. на 2 или 3 слоя. Такъв пищен воал приляга на проста прическа и по-семпла рокля, защото самият той е доста обемиста украса. А за сложни преплетени фризури се избира по-простичък воал. Може и някое цвете с пухчета и птичи пера, които да подчертаят прическата и фасона на роклята – така и така в претъпканите от цивилизация градове злите духове отдавна са абдикирали.
 
Вероятно най-еротичният сред сватбените аксесоари е жартиерът. Сватбеният жартиер обикновено е ластиче, обшито с дантела, което се надява на десния крак на булката. Според традицията, жартиерът е светлосин. Някои булки украсяват бедрото си с две жартиери: първата се нарича „Щастлива“ и нея младоженецът смъква пред гостите. Втората носи името “Сладка“ и е предназначена само за жениха в началото на първата брачна нощ.
 
Ръкавиците са още един аксесоар, който се добавя към сватбения тоалет в зависимост от фасона на роклята. Правилото при избор на ръкавици е следното: ако роклята е без ръкави, ръкавиците са дълги, минават над лакътя. Ако ръкавчето е късо, ръкавицата стига лакътя. Ако ръкавът е дълъг, ръкавицата покрива само дланта. Дизайнерите казват, че дългата ръкавица визуално скъсява ръката и я прави да изглежда малко по-пълна отколкото е. А късата ръкавица наопаки – издължава и оптически изфинва ръката.
 
Друг аксесоар, към който младоженките подхождат с трепет са чорапите. Копринени, дантелени, бродирани или с щампи, пазарът е изобилен. Тук изборът също се определя от основни правила, които са много лесни. Ако роклята ви е пищна и имате корсет към нея, смело избирайте дантелени чорапи с дупчици и фигурки. Ако роклята ви е със строг силует, изборът на чорап също трябва да е прост и едноцветен. За дизайнерска или смела по кройка рокля, можете да изберете екстравагантен рисунък чорапи.
 
Чантичката. В големия ден булката трябва да пъхне някъде червило и огледалце. Най-добре е да изберете модел, който после да може да си ползвате за вечерни партита. Все пак не се спирайте на обикновена ежедневна чанта, към красивия тоалет тя ще стои бедно.
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg