Автор: Jessie
Публикувано на: 07.04.2011 14:05:01

Рейтинг:

Прически,

Всеки иска модна прическа и след безчетните ревюта в седмицата на модата, примерно, направо е готов да хване ножиците и саморъчно да осъвремени главата си. Обаче, някои прически изглеждат всякак, само не и предназначени за живи хора. А и изискват часове поддръжка в салона за красота, което си е истинска досада, съгласете се.

Има обаче няколко прически, които изглеждат привлекателни, женствени и някак преживяват клопките на времето година след година, защото са страшно естествени. Нека ги разгледаме:

На първо място късата коса. Хали Бери си ходи така от 100 години и всякога е страшно шик. Някога късото е било запазена мъжка територия, само че, след хипи революцията всеки може да си ходи с каквато дължина си поиска. А на жените късото им седи значително по-добре отколкото на останалите. Рошав безпорядък или гелосана скулптура – избирате сами.

Второ, прическата с филирани краища. Тя е абсолютно гениално изобретение, защото придава миловидност и на най-ръбестите и недооформени лица. Питайте първата дама на САЩ Мишел Обама защо избира тази прическа и старателно сутрин подир сутрин изправя къдриците си. Може би, за да прилича на Жаклин Кенеди? Филираните краища седят чудесно както на късо каре, така и на дълги коси. Освен това могат да се извиват навън или навътре и да оформят множество визии на вашата прическа.

На трета позиция е вечният „Боб“. Мисля, че е актуална още от 30-те. Това е вариант на прическата тип „паница“, в която вратлето е обрано с машинка, а предната част на косата е по-дълга. В момента е актуална филирана и небрежна версия на „боб“-а. Плеяда от звезди се възползват от очарованието на тази класическа прическа. Например Хайди Клум, която е великолепна с нея, или Дрю Баримор – представя невероятно женствена версия.

Четири – конската опашка. Това е супер актуална тенденция в момента. И ако имате лоши спомени от времената, в които изгряваха нашенските фолк звезди и си лепяха вълшебни изкуствени опашки – забравете за тях. Всички латино и афро звезди в Холивуд се надпреварват да се появяват по светски събития с конски опашки (те, естествено, имат буйни гриви и си ги демонстрират). Но и момичетата с по-светли и скромни откъм количество коси също ходят така. Например Камерън Диаз и Дженифър Анистън, а вие знаете, че двете са короновани за модни икони оттатък океана.

Модна прическа номер пет: къдрици на въздълга коса. Помните ли Джулия Робъртс, когато изгряваше в „Хубава жена“? Питайте, който и да е мъж и той ще ви каже, че няма по-прекрасна женска прическа от дълга здрава коса с къдрички. Джулия Робъртс направи кариера с тази прическа. Защо Фърги направи самостоятелна кариера след Black eyed peas? Защото има удивителен глас? Милион жени с удивителни гласове си седят у дома и пеят на кухненската печка. Защото Фърги е красива. А ако острижем до кожа къдравата й руса коса, красива ли ще бъде? Не е сигурно. Значи кариерата на Фърги се дължи на дългата й къдрава коса. Вероятно да. Или пък е стабилно подпомогната от нея.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg