Автор: Jessie
Публикувано на: 09.03.2011 15:20:26

Рейтинг:

Привлекателният

В днешни дни повече от когато и да било мъжете биват асоциирани с усещането им за мода и стайлинг. В миналото господата са носели своето облекло непроменено десетилетия: то е характеризирало техните политически възгледи, социалната им принадлежност, националност и генерация. Съвременността е най-доброто време за силния пол да изрази себе си чрез дрехите. И докато ключът към женското сърце е опакован в чар и внимателни обноски, то първото впечатление е винаги изградено от тоалета. Ако това звучи заплашително на уважаемите господа, значи че е време да погледнат гардероба си през очите на жените, които възнамеряват да ухажват.

С други думи, „човекът е това, с което е облечен“. Несправедливо, но вярно. Никоя жена не би излязла с кавалер, който е намъкнал лилав раиран панталон, златна риза и турско зелено елече. Забравете пеперудката за украса на яката. И оставете у дома клоунския нос. Колкото и безценни диаманти да съдържа душата ви, (това важи и за образцовите еротични умения) ще бъдете безжалостно пренебрегнат, ако сте далеч от „приличния вид“.

За някои това може да означава основен ремонт на гардероба. Заслужава си. Гарантирано!

Първо и най-важно, мъжът трябва да носи дрехи, които му седят добре. Това значи да са негов размер и да са чисти. Може да звучи елементарно, но ще се смаете, ако се огледате: страшно много мъже носят дрехи, които са им твърде големи или пък малки. Особено подрастващото поколение.

Когато се ровим в гардероба разнообразието е важно (особено в женски гардероб), но за мъжете е много по-важно облеклата им да се съчетават едно с друго. Имате любим панталон? Гледайте да е в цвят, който отива на повечето ви дрехи. В противен случай си купете няколко в същата кройка, но в различни нюанси. Същото направете и с ризите си (ако носите ризи). Вземете си различни цветове от любимия модел. Това се нарича „базисен гардероб“. Обличайки се в стилово единство, показвате на хората, че сте открили себе си и сте доволен от личността, която виждате в огледалото. Жените обичат самоуверени и наясно със себе си мъже.

Все пак мъжът, колкото и самоуверен и проспериращ да е, не бива да остава само с костюми и ризи в гардероба. Не, че трябва да си купите мексиканско пончо или тибетски чаршаф, който да драпирате около снагата си, но при всички случаи никой не излиза за кафе и неделен вестник в пълно бойно снаряжение. А и да се отличава от тълпата е идеалният начин за всеки господин да привлече женското внимание. Фиксиращият елемент може да бъде шал в ярък цвят (вратовръзка върши същата работа), чифт очила или стилен мъжки пръстен.

Дори най-заклетият мачо-мен трябва да проявява интерес към променящата се модна стилистика и даже да не е на гребена на вълната, да бъде здравословно адекватен. Това означава, че когато втори сезон се носят обувки с груби бомбета, а вие още шляпате с островърхите мокасинки от крокодилска кожа (или обратното – всички са с остроноси пътъци, само вие набивате в тумбести гюллета), няма да предизвикате дамския интерес. Още по-лошо, откровено ще ви мислят за лузър! Ако все още си носите старичките и идеално запазени дрехи отпреди десетилетие (най-вероятно няма да проявите интерес към това, което пише тук, но дано Господ е милостив и ви е дал сестричка или обичлива братовчедка; иначе ви е спукана работата), ако това е вашият случай, нито една жена няма да ви погледне. Или пък, ако ви набележи някоя, вие искате ли да сте точно с такава? Демонстрирате ли на жените, че сте самоуверен и в час с живота наоколо, като обличате адекватни и повече или по-малко актуални дрехи, имате шанс да привлечете вниманието на дами от доста по-висока класа.

Всичко казано дотук изобщо не е сложно за реализиране: просто на мъжа му трябва спретната, чиста външност и да личи, че полага някакви усилия (не прекомерни) да изглежда добре всеки ден. Излъчвате ли мека спокойна увереност, значи че привличате вниманието на дамите и гардеробът ви работи за вас.

Модни цветове

Като си приказваме за модни правила, нека набързо прегледаме цветовете от последните пролетни колекции, върху които може да акцентира мъжът, за да изглежда актуално.

Разбира се ЧЕРНО forever!Мъж в черно (освен, че незабелязано може да лови извънземни и да спасява човечеството) може да се слее с всяка социална прослойка и да изглежда винаги на място. Черното е перфектна база за комбинация с друг цвят, даже той да е възможно най-крещящ.

ЗЕЛЕНО - беше активно лансирано още на миналогодишните колекции. Успокояващ и освежаващ цвят, приятен за окото. След дълга и уморителна зима всеки се радва да види зеления цвят, така че, ако това е вашият избор, ще срещате радостни лица повече от всички останали.

СИНЬО - този цвят винаги се съотнася към мъжествеността както розовото върви за момиченца. Така че няма изненада в това, че дизайнерите препоръчват синьо в мъжката мода тази година.

КАФЯВО - вторият успокояващ и неутрален цвят в пролетните гами. Кафявото изглежда шик и даже секси и това го прави популярно през идващата пролет.

БЯЛО - за мен това не е най-мъжкият цвят, но дизайнерите твърдо го лансират и навярно са прави, особено когато температурите прескочат 30 градуса.

Галерия Мъжки дрехи
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg