Автор: Jessie
Публикувано на: 05.04.2011 18:21:44

Рейтинг:

Пролетни

50-те, 40-те или които и да са, трябва да са били умопомрачаващо шикозни години!

Разбира се, като се изключи Втората световна война и нейните последствия. Винаги обаче има една мъничка прослойка хора, които даже не разбират, че се вихри война, ако ще и да е световна. Модна къща Dior пък винаги е била емблемата на тази прослойка хора.

И тазгодишната пролетна колекция на Dior припомня за онези славни времена, когато тази славно безотговорна прослойка хора е пръскала парите си за славни пиршества и грандиозни балове.

Каквото и да си говорим, като гледам колекцията на Dior и направо ми се иска да пищя. (Естествено, който и да погледне червения грим на някои от манекените ще запищи на мига). Но аз нямам предвид това. Просто ми се пищи от мъка, че 40-те и 50-те са отдавна отлетели, а и оная безпределно незаинтересована и богата прослойка е отмряла.

Жалко. Партитата им трябва да са били наистина главозамайващи. Ако съдим по колекцията на Dior за тази пролет. Каскади от пера върху дамските шапки. Ръце в атлазени ръкавици, обувки с преплетени каишки, готови за танго стъпки. Воалетки с черна дантела над красиви клепки. Очи изискано подчертани от изящно извита линия, червило алено и сигнално. Прически с гладки букли и толкова самоуверена женственост.

А роклите… няма по-царствена колекция през тази пролет. Няма по-изискана. И по-красива. Чудесни оттенъци на розово, виолетово, жълто и зеленикаво, приглушени нюанси, напластени тюлени фусти, въртящи се под нежни копринени бюстиета. Всичко това деликатно декорирано с цветя. Бляскави силуети, акцентирани с прищипване в талията, плисета и тюл си партнират с прави като молив поли: всички модели са прекрасни. Колекцията на Dior е изкючителна!

Галерия Пролет от Dior
Тагове: Dior, марки, колекции
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg