Автор: Jessie
Публикувано на: 11.05.2011 13:33:03

Рейтинг:

Сабо

Когато  бях малко момиченце братовчедка ми Катя имаше сабо. Лъскава дървена подметка, хлопаща така че всички да я чуят; красива кафява кожа на носа и златисто копченце, което лови слънчевите лъчи. Красота! Сабото й беше донесено чак от Германия, а аз така и не можах да разбера защо е толкова далеч, че не може да се купи чифт и за мен.

Така или иначе, това е една много стара история, но всеки път щом видя сабо, детският ми спомен избухва ярко и аз заключавам: „Това е най-хубавата обувка на света“.

Истински късмет  значи, че тази година сабото е сред топ 5 на модните тенденции. А и Германия вече не е толкова безумно далеч.

Вярвам, че днес не е нужно да се ходи в чужбина за покупки. Другото радостно заключение е, че днешното сабо не хлопа чак толкова и звукът от приближаващи се крачки не чатка до небето. Подметките са омекотени с гьон. Носовете също не е задължително да са кожени – моделите на Chanel са от някакво зебло, а Вивиан Уестууд е изобретила сабо от прозрачна гума.

Съветите на стилистите за този сезон подсказват: да купуваме сабо само с токче, цяла дървена подметка стои тромаво. За лятото има много възможности за сабо с изрязани пръсти т.е. тип „сандал“, което за нашите географски ширини е много по-добра идея от затворени нослета.

Снимки: fashionising.com

Галерия Дървено сабо
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg