Автор: Jessie
Публикувано на: 24.03.2011 11:28:02

Рейтинг:

Смешната

Предлагам за малко да оставим пролетта и да отправим поглед към седмицата на модата в Париж, която се проведе в началото на март, когато беше представена визията за идната есен. Според мен, седмицата на модата се провежда само и единствено, за да повиши хумористичното настроение в началото на пролетта. Дизайнерите предложиха такива женски модели, че на нормалния човек свят да му се извие. Моделиерите смятат или, че жената на идната зима трябва да е оборудвана с шипове, боксове и рязана двуцевка, или че времето на апокалипсиса НАИСТИНА е дошло. Хайде да прегледаме някои от по-екстравагантните предложения в Париж за есен-зима 2011/2012:

Ето например Джон Галиано (John Galliano), доскоро дизайнер на Dior, който се издъни шумно, обяснявайки се в любов на Хитлер. Галиано беше уволнен на мига, а на подиума след колекцията излязоха, за да посрещнат овациите, всички шивачи и кроячи на модния лейбъл. Въпреки всичко, колекцията на Dior беше перфектна откъдето и да я погледнеш, най-малкото защото лансира образа на жената мускетар.

Което не може да се каже за ревюто на модна къща Thierry Mugler. Нейният креативен директор Никола Формичети е личен стилист на прочутата с причудливата си визия музикална звезда Лейди Гага. Очевидно Гага е муза на своя стилист, защото колекцията му беше безумно-лудешки-вулгарна. И напълно неизползваема. Прочее, Лейди Гага беше очарована и си закупи цялата колекция веднага след ревюто. Останалите присъстващи ехидно подмятаха, че тя ще си остане единственият купувач.

Ако се замислим, ще се сетим, че предишният любим дизайнер на фаталното куку Лейди Гага беше Александър Маккуин (Alexander McQueen). Той обаче се самоуби миналата година. Заменилата го креативна дизайнерка Сара Бартън продължава тенденцията на модната къща „Колкото по-странно, толкова по-добре“. Нейната визия за демони в последната колекция се припокрива с образа на паднали ангели, накичени с елементи на садо-мазо.

Великолепната славна баба на пънка Вивиан Уестууд (Vivienne Westwood) специално създава своята мода за дръзки и еманципирани жени. Тази година баба Вивиан е нахлупила каски на всичките си модели, праща ги на война (все още неизвестно къде). Даже булките й изглеждат войнствено.

Една от най-удивляващите погледа колекции безспорно е тази на Victor & Rolf. Момичетата на подиума бяха с боядисани в червено лица, а сложно скроените връхни дрехи напомняха най-вече на месомелачки.

Jean-Charles de Castelbajac пък завърши своята колекция с апокалиптични тоалети, надраскани с черепи и скелети.

Как смятате? Дали всичко това ще бъде облечено някога?

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg