Автор: Jessie
Публикувано на: 19.04.2011 10:11:23

Рейтинг:

Солариумни

Слънце, море, плаж, красив загар… всичко това ще се случи, но чак през лятото. А който иска да има хубав тен през останалата част от годината? Солариумът се явява велико изобретение, даряващо на човечеството слънце през всеки сезон, а на прекрасните глезани бронзов тен, когато си пожелаят.

 

Все пак солариумът трябва да се ползва разумно и умерено, за да не се съсипва кожата и да не се случат други изненади (като червен рачешки тен например).
 
Преди солариума се срещнете с лекар: забранено е да се ползва солариум от хора, приемащи транквиланти, антидепресанти, болкоуспокояващи и антибиотици. Тези препарати повишават светлочувствителността на кожата и могат да доведат до алергична реакция.
 
Солариумът е противопоказен на хора, притежаващи много бенки и лунички. Там може да се развие раково образование, дори да ви се струва напълно безобидно петънце.
 
На момичета с чувствителна кожа солариумът не се препоръчва изобщо, както и на много светли блондинки и на червенокоси. Тези, които са с нормална кожа, могат да си ходят на солариум, но по определена схема. Първият път седят под лампата не повече от 4 мин. Това е достатъчно време за подготовка на кожата за следващите процедури. Вторият сеанс е по предписание на третия ден, а времето под лампата може да се увеличи на 6 мин., а 10 мин. в солариума е максимумът каквато и кожа да имате.
 
Преди посещение уточнете отдавна ли са сменяни лампите на апаратурата, защото от тях зависи интензивността на загара. Недобросъвестните собственици на соларна апаратура могат да обгорят кожата ви, а загар изобщо да не получите.
 
Задължително ползвайте козметика за солариум: първият лосион се нанася докато седите под лампата, а вторият е предназначен за след процедурата (също като слънцезащитните кремове – първият защитава от изгаряне,а вторият облекчава кожата след плаж).
 
Помнете, че мургавият тен е всъщност реакция на кожата за защита срещу слънчево изгаряне. При силно слънце кожата произвежда клетки с пигмента меланин, който защитава като шлем кожата и тялото от ултравиолетовите лъчи. Така че не се увличайте със загара. Кожите от по-светъл тип са предназначени генетично за по-северни райони на живот, където слънцето не е силно. Те не могат да се защитят от силните лъчи и затова не тормозете собствената си природа: ако сте светлокожи, нито ще почернеете колкото ви се иска, нито ще се разминете безнаказано с интервенцията.
 
Задължително защитете гърдите си: сложете бански или сутиен, защото кожата на гърдите е нежна и може да пострада.
 
Ако имате много бенки посещавайте солариум само веднъж годишно с 4-5 процедури.
 
След пилинг изчакайте месец преди да се явите в солариума, докато след сауна или СПА можете да отидете на солариум веднага.
Галерия Солариум
Солариумни правила
Солариумни правила
Солариумни правила
Солариумни правила
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg