Автор: Jessie
Публикувано на: 04.04.2011 10:06:32

Рейтинг:

Стилът

Одри Хепбърн с короната „Тифани“ оглавява вече 50 години всички класации за най-стилна роля.

„Закуска в Тифани“ е “най-модерният филм в историята на киноиндустрията“. Въпреки че легендарната лента е заснета през 1961-ва, героинята на Одри Хепбърн, вятърничавата Холи Голайтли, е „най-елегантният персонаж, създаван някога на екран“ и години наред е икона на модата и стила.

Това вероятно се дължи на изчистената простота, която демонстрира Одри Хепбърн в този филм: черни прави рокли, богато деколтирани на гърба и скромно затворени отпред. Балетни пантофки за грациозна походка. Широки шлифери, грамадни мъжки ризи и халати пет размера по-големи, за да изглежда момичето нежно и хрупкаво.

Балетът е голямата мечта на Одри Хепбърн и вероятно затова, каквото и да пристегне в талията, то тутакси се превръща в пищно набрана балетна рокля. Дори ако се касае за стар халат за баня.

Стилистиката, която следваме вече 50 години, след този филм-легенда, включва скромни на вид и също толкова шикозни рокли. По възможност черни. Шапки с периферия и грамадни панделки, висящи от тях. Панталони с висока талия и тесни крачоли. Искрящи диадеми в косите. Богато орнаментирани огърлици. Перли. Тупирани прически, свити на кок. И разбира се, плътна очна линия, която да оформи котешки очи. Червило в телесен цвят. Споменахме ли балетните пантофки и обувките от крокодилска кожа с 10см. ток? В черно, разбира се.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg