Автор: Jessie
Публикувано на: 17.03.2011 10:21:05

Рейтинг:

Топли

След няколко дни пролетта официално пристига и е време да поогледаме гардероба си и да освежим своята визия (след като изхвърлим омразните палта или поне ги натъпчем в някой дълбок шкаф).

Така. И какви са актуалните тенденции през новия сезон? Какви цветове и кройки ще се носят? Каква е дължината на полата? И главното: как правилно да интерпретираме дизайнерските хрумвания, за да изглеждаме шик, а не карикатурно. Ето няколко от основните тенденции, които ще доминират през топлите дни:

Точки

Дрешки и аксесоари на точки. Беше от ясно по-ясно, че това ни чака след цялата тази мания по винтиджа и 50-те години. Точките – във всякакъв размер – са другата дума за „ретро“. Марк Джейкъбс (Marc Jacobs) и Пол Смит (Paul Smith) слагат точки абсолютно навсякъде в своите колекции – дори и върху строго деловите костюми и сатенените сандали.

Окъсели блузки

Който е пропускал часовете по фитнес, жална му майка! Късите тениски са на гребена на вълната и никак не се толерират тумбестите коремчета. Даже и да наречем тази тенденция „спорна“ или откровено „враждебна“, тя ще бъде актуална. Хубавото е, че Армани (Giorgio Armani) предлага този тип блузки да се носи с панталон или пола с висока талия. Така че главното правило е: не съчетавайте късите тениски с панталони с ниска талия. Особено ако вечеряте обилно!

Змийска кожа

Изобщо тази пролет е времето на животинските принтове. Обаче леопардовата кожа беше катурната в последния рунд от змията. Много дизайнери (марки като Derek Lam, Z Spoke by Zac Posen и Thakoon) намират змийския стил за секси. Да вземем Роберто Кавали (Roberto Cavalli) – той винаги има какво да каже по въпроса за женската еротика – не си представя днешната жена без змийска блузка или бюстие. Джими Чу (Jimmy Choo) и Ланвен (Lanvin) са по-скромни: украсяват единствено обувките, чантите и коланчетата със змийски елементи.

Пола до земята

2010-та беше годината на дългите поли. Някои специалисти се кълнат, че по време на икономическа криза женските поли увисват към земята. Ако е истина, значи и тази година няма да е особено богата. Полите пак са дълги и предълги. Дългата пола се задържа като фаворит на дизайнерите и този сезон. Дано до есента модните корифеи размислят и вдигнат малко подгъва.

Пижама парти

В началото на 20-ти век Коко Шанел предизвиква фурор, като се разхожда из скъпарските френски хотели с мъжка сатенена пижама. Очевидно за 100 години промяната не е голяма. Пижамената тенденция се разпространява по-бързо от вирус. Хубавото на тази тенденция е, че както си седим у дома, така можем да излезем на разходка и пак ще сме супер шик. Край с тесните клечести крачоли, сбогом на клиновете! Модните панталони са много широки и доста подходящи за жени с широкобедра физика. Главното правило за комбиниране в случая е: облеклото в горната част на тялото да бъде максимално прибрано и скромно. Обемът се поема от пижамените крачоли.

Обувки като танкове

Забележителната страст към новостите на гениалните световни дизайнери ни докара пролетни обувки на грамадна платформа. Сбогом на острите носове (те са аут от доста време) и прощавайте тънки токчета! В защита на новите платформи трябва да признаем, че са изключително удобни и правят строен всеки крак, към който са прикрепени.

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg