Автор: Jessie
Публикувано на: 20.04.2011 15:19:43

Рейтинг:

Тюрбанология

Хитът на сезона се нарича тюрбан! И да се чуди човек на какво отгоре, щом президентът Саркози забрани бурката във Франция, а в Турция подобни украшения за глава са конституционно отменени още от времето на Ататюрк (началото на 20 в.). Друг въпрос е, че съпругите на министър-председателя и на президента системно нарушават собствената си конституция, мотаейки се като копринени пашкули, но сега няма да се занимаваме с това. 

 

Говорехме си за модата на тюрбана. Арабската криза така се задълбочи и навлезе в ежедневието, че стигна дори и до модните дизайнерски глави. И те се закичиха с тюрбани.
 
Всепризнати хубавици надлъж и нашир по света дефилират гордо нагласени с тюрбани. Примерно Сара-Джесика Паркър. Ами какво е виновна грозноватата и застаряваща женица, че е набедена за модна икона?!
 
Дженифър Лопес отдавна експериментира, явявайки се на клиповете си със сребриста препаска на челото.
 
Кейт Мос също си пада по металикови екзотики, а Салма Хайек, Бионсе и Кайли Миноуг се гиздят с тюрбани дори при ежедневните си разходки.
 
Пролетта и лятото обещават да са наситени с тюрбанен берекет. В прохладните дни тюрбан може да се носи при влажно време, а лете с дълга хипи рокля.
 

Тюрбан – на персийски означава „плат увиващ главата“. Тюрбанът е разпространен сред народите в Северна Африка, Азия, Индия и Арабският полуостров. На турски парчето плат, омотаващо главата, се нарича „чалма“. Генетично издълбано в паметта на българския род е да бъдем предпазливи към чалмите. Да видим дали новата мода ще промени нещата…

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори




Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg